Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan védekezzünk a különböző élősködők ellen?

Kullancsok

Sokan azt gondolják,hogy csak a tavasz elejétől nyár végéig van a "kullancsidőszak". Ez azonban hatalmas tévhit. Hiszen az év minden napján,időszakában vannak ilyenféle élősködők,de bizonyos évszakokban több,illetve kevesebb. Valószínű,hogy a tavaszi és nyári időszakban több a kullancs,de természetesen van ősszel és télen is.Különösen esős,párás idő-                  ban figyeljünk oda kedvencünkre hiszen a kullancsok pont ezt az időt szeretik! 

 

kullancs.jpg

 

Az alábbi kérdés merült fel az oldal látógatói között: Hogyan védekezzünk ellene?

- kullancs elleni nyakörv (természetesen erre egész évben szükség van)

-a kutyusok nyakára csöpögtethető spot-on (a kullancsok legaktívabb időszakában érdemes használni,ami március-június illetve agusztus vége-november) a készítmény kiválasztásakor kérjük először állatorvosunk segítségét!

-sétáltatás után "böngésszük át" a kutyus bőrét. keféljük át a szőrét is

-kerüljük a bokros,fás,gazos árokpartokat,vízpartokat és azokat a területeket ahol több kutya fordul meg,ugyanis itt a legnagyobb az esély arra,hogy fertőzött kullancsot találunk ebünkbe.

 

Bolhák

 

A bolhásság régi betegség, de cseppet sem ment ki a "divatból"! Nem maga a "kis parazita" okozza a fő gondot, hanem áldatlan tevékenységének a szövődményei az igazán problematikusak.

 

bolha.jpg

 

Hogyan védekezzünk ellene?

 

- itt is alkalmazhatjuk a régi,jól bevállt nyakörvet

-valamint a spot-ont is

-élesztő,így elsőre viccesnek hangzik,de ha valakinek nincs sok pénze speciális bolhaírtókra,akkor ugorjon el a közeli boltba vegyen egy élesztőt,dörzsölje át vele a kutya bőrét és volt bolha,nincs bolha (persze ez nem egyik napról a másikra működik)

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.